Houtwormbestrijding

Houtwormbestrijding door specialisten

Bij Attack helpen we u graag verder met de bestrijding van houtworm. Onze specialisten hebben ruime ervaring op het gebied van houtwormbestrijding en kunnen een goede inschatting maken welke behandeling noodzakelijk en effectief is. We brengen aantastingen en schades aan het licht en geven advies over eventuele gevaren. Onze professionele behandelingen worden uitgevoerd met veilige en wettelijk goedgekeurde middelen. Neem contact op om een afspraak te maken met een specialist van Attack. Een specialist komt dan bij u langs voor een vrijblijvende inspectie en een offerte op maat.

 Of vraag direct een vrijblijvende inspectie aan

Grondige en effectieve behandeling tegen een scherpe prijs
De bron van het houtwormprobleem aangepakt
Direct een afspraak maken voor een vrijblijvende inspectie
Behandeling met veilige en wettelijk goedgekeurde middelen

Grondige & effectieve behandeling
Aanpak bij de bron van het probleem
Scherpe offertes op maat
Veilige & goedgekeurde middelen

 Of bel voor vragen naar 085-0218972

Onze werkwijze bij houtwormbestrijding

Voorkom schade aan houten constructies

Behandeling houtwormbestrijding houtworm bestrijden

Onze experts zijn in het bezit van een vakbekwaamheidsdiploma en zijn gecertificeerd. Ze werken uitsluitend op een veilige manier en houden rekening met het welzijn van mens en milieu. Voor een effectieve behandeling tegen houtworm is het belangrijk dat het hout niet is voorzien van lak- of verflagen en goed stofvrij wordt gemaakt. Op deze manier zorgen we voor een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof. We passen een oppervlaktebehandeling toe om hiermee de aanwezige houtaantastende insecten te doden. De (giftige) vloeistof wordt onder lage druk direct op het hout aangebracht en heeft de volgende eigenschappen:

 • Uiterst effectief en weinig belastend voor mens en milieu
 • Verdelgt alle kevers, larven en eitjes in en op de houten delen
 • De werkzame stof heeft een werkingsduur van tenminste 10 jaar
Behandeling houtwormbestrijding houtworm bestrijden

We zijn in het bezit van de juiste certificeringen en gebruiken uitsluitend goedgekeurde bestrijdingsmiddelen.

Meer informatie over houtworm

Een houtworm is een houtaantastend insect dat vaak in naald- en loofhout wordt aangetroffen. De larven van een houtworm veroorzaken de meeste schade. Zij graven zich in houten objecten en constructies. Tot wel 3 jaar lang boort een larve allerlei ingangen. Dit levert schade aan bij vloeren, balken en meubels. Daarnaast kan het gevaarlijke situaties opleveren bij dragende constructies in woonhuizen en panden. Tijdig actie ondernemen is noodzakelijk.

Houtworm is te herkennen door de aanwezigheid van twee typische kenmerken; de aanwezigheid van boormeel en de aanwezigheid van uitvliegopeningen (gaatjes in het hout). Zeker weten of u last heeft van houtworm? Lees meer over houtworm of laat een inspectie uitvoeren door een van onze experts.

houten constructie houtworm bestrijden

Door houtworm in een vroeg stadium te herkennen kunt u schade aan uw meubels en houten constructies tot een minimum beperken. Het herkennen van houtworm kan door het controleren van de gaten en holen in uw houten delen. Als u kleine ronde of ovale gaten van ongeveer gelijke grootte aantreft, dan is de kans groot dat er houtworm aanwezig is (of was) in het hout. Ook de aanwezigheid van houtwormzaagsel, ofwel boormeel, kan duiden op de aanwezigheid van larven in het hout.

houtworm houtwormspecialist gaten houtaantasters

Het is van belang om te controleren op actieve houtworm. Als dat het geval is dan is het belangrijk om houtwormbestrijding in te schakelen. De eerste manier is om te controleren op houtwormzaagsel. Dit doet u bijvoorbeeld door een wit doek of papier onder hout te leggen. Als hier regelmatig zaagsel op blijft vallen is er sprake van activiteit. Daarnaast kunt u controleren op knagende geluiden en op vliegende kevers. Bij activiteit is bestrijding op korte termijn noodzakelijk om schade te voorkomen.

Boktor en houtwormkever verschillen herkennen

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten houtaantastende insecten. Daaronder valt bijvoorbeeld de boktor en de houtwormkever. Beide aantasters komen regelmatig in Nederland voor en zorgen voor vergelijkbare problemen. Er zijn echter wel degelijk belangrijke verschillen. Voorafgaand aan de houtwormbestrijding voeren we een determinatie uit om er zeker van te zijn om welke houtaantaster het gaat. De behandeling passen we hier vervolgens op aan worden aangepast.

Houtworm behandelen door specialisten

Over Attack ongediertebestrijding door heel nederland

Wanneer u last heeft van houtworm in uw huis of bedrijf begrijpen we dat u direct actie wenst. Onze experts zijn verspreid over het hele land en kunnen u snel van dienst zijn. Allereerst voeren we een inspectie uit en op basis daarvan maken we een bestrijdingsplan en een scherpe offerte. U weet precies waar u aan toe bent. Onze ervaren en gecertificeerde bestrijders gaan resultaatgericht, effectief en zorgvuldig te werk. We behalen we met minimale middelen een maximaal effect.

Vanuit ons centraal gelegen kantoren in Nederland zijn we u snel van dienst en kunt u op korte termijn een afspraak maken. Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 085-0218972 of een mail te sturen via het contactformulier.

Neem contact op met Attack

Vraag een afspraak aan voor een vrijblijvende inspectie
Wij streven ernaar om dezelfde dag te antwoorden

  Ik ga akkoord met de privacy verklaring

   

   Privacy instellingen

   We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

   Privacy verklaring | Sluit
   Instellingen