Duiven kunnen flinke overlast veroorzaken in steden en woonwijken. Uitwerpselen worden aangetroffen in dakgoten, steegjes, balkons, tuinen en pleinen. De aanwezige uitwerpselen bevatten diverse soorten bacteriën en kunnen ziektes veroorzaken. Daarnaast leidt het ook tot aantastingen, denk bijvoorbeeld aan standbeelden.
We houden duiven om verschillende redenen. Als pluimvee om ze vet te mesten en op te eten, als sierduif en als postduif vanwege hun fenomenale oriëntatievermogen. In Nederland komt een aantal in vrijheid levende duivensoorten voor, waarvan sommigen zich sterk aan de mens hebben aangepast. Denk aan de tamme stadsduif, de houtduif of de Turkste tortel.
Kenmerkend voor duiven zijn de kirrende en koerende geluiden. Ze nestelen zich bij voorkeur op een harde en platte ondergrond. De huisduif heeft een enorm aanpassingsvermogen en kan in een stedelijke omgeving prima overleven. De gemiddelde duif wordt zo’n 20 jaar oud en plant zich het gehele jaar voort. Door gebrek aan natuurlijke vijanden en het voedergedrag van mensen neemt de populatie continu toe.
Duiven zorgen voor veel overlast op balkons. Maar ook op daken, dakgoten en in tuinen kan men hier veel last van hebben. Vooral in het voorjaar, als de duivenvluchten weer beginnen, wordt de overlast vaak groter. Vermoeide, terugkerende duiven zien andere duiven zitten en gaan daarnaartoe om te rusten of te eten. Vaak is dit in een bewoond gebied. Daarna vliegen ze voor een lange tijd niet meer weg.
Een duivenplaag is te herkennen aan uitwerpselen en constante vogelgeluiden. Duiven nestelen vaak op hoge, platte oppervlaktes. Vaak zijn dit daken en balkons. Ze vinden hier vaak de nodige beschutting. Gaten in uw bouwconstructie die groter zijn dan 3 cm zijn al genoeg voor een duif om naar binnen te treden. Uiteindelijk kunnen de vogels veel schade veroorzaken aan uw woonhuis.
De meeste duivensoorten zijn beschermd. Bestrijding met chemische middelen is niet diervriendelijk en niet toegestaan. Er zijn echter ook andere oplossingen om duivenoverlast te bestrijden. Dit valt onder de categorie duiven weren en verjagen. Door slimme methodes in te zetten is het mogelijk om de vogels te weren van uw balkon, dakgoot of uit uw tuin. De juiste methode hangt af van uw situatie en de mate van overlast door de duivenplaag.
Door duiven gedurende een bepaalde periode (meestal een week lang) op hetzelfde tijdstip en dezelfde locatie te voeren, raken de duiven geconditioneerd. Met een mechanisch vangnet realiseren we de vangactie. De gevangen duiven worden in voor hen geschikte gebieden weer uitgezet.
Het plaatsen van vangkooien met lokvoer. De gevangen duiven worden in voor hen geschikte gebieden weer uitgezet.
Dit is het meest gebruikte systeem. Het pinnensysteem bestaat uit elementen die zo onzichtbaar mogelijk op de ondergrond worden aangebracht en zo het nestelen van duiven verhinderen.
Dit systeem bestaat uit RVS-staven die vogels een onaangename (en onschadelijke) puls geven waardoor ze direct wegvliegen.
Strippen van kunststof die we onder de dakpannen plaatsen en zo voorkomen dat duiven hier nestelen.
Vogelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen en voorkomen nestelgedrag.
De schoorsteenkap beschermt uw schoorsteenkanaal tegen vogelnesten.
Professionele bestrijding
Direct een afspraak
Bestrijders bij u in de regio
Al 55+ jaar vogelwering
Iedere situatie vereist een unieke aanpak. Natuurlijk kunt u rekenen op een vrijblijvend advies. We begrijpen dat u direct actie wenst wanner u overlast heeft van duiven. Wanneer u een afspraak wenst te maken zorgen wij dat er op korte termijn een expert op het gebied van vogelwering bij u op de stoep staat. Laat het verjagen van duiven aan onze medewerkers over, dan weet u dat dit op een vakkundige manier gebeurt. Door onze ervaring kunnen we met minimale middelen een maximaal effect bereiken.
Snel van duivenoverlast af? Bel Attack: 085-0218972
Professionele bestrijding
Direct een afspraak
Bestrijders bij u in de regio
Al 55+ jaar vogelwering
ma t/m vrij | 8.00 tot 17.00