Voorkom schade door houtworm

Algemeen
De houtworm komt in zowel naald- als loofhout voor en tast vaak hout aan dat al lange tijd in gebruik is. Denk aan vloeren, balken, meubels en gereedschappen. Het vrouwtje legt haar eitjes in spleten of oude uitvliegopeningen. Na twee tot drie weken komt de larve uit het ei en boort zich direct in het hout. De larven boren gemiddeld 3 jaar, waarna zij zich verpoppen en vervolgens uitvliegen als kever.

Aanwezigheid van houtworm herkennen
Zeker weten of u last heeft van houtworm? Typische kenmerken van aanwezigheid van houtworm zijn:

 • Aanwezigheid van boormeel
 • Aanwezigheid van uitvliegopeningen (1-2 mm diameter)

Bestrijding 
Omdat houtworm vaak in dragende constructies van panden zit, is het van groot belang tijdig actie te ondernemen. Raadpleeg bij renovatie of verbouwing daarom Attack. Onze inspecteur brengt eventuele aantastingen direct aan het licht. Zo voorkomt u erger!

Is er houtworm aangetroffen? Voor een effectieve bestrijding is het stofvrij maken van het hout van groot belang. Attack verwijdert het boormeel en stof voor een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof. Bij lichte aantasting maken wij gebruik van een oppervlaktebehandeling om hiermee de aanwezige hout aantastende insecten te doden. De vloeistof wordt onder lage druk direct op het hout aangebracht. De vloeistof heeft de volgende eigenschappen:

 • Uiterst effectief, zowel curatief als preventief
 • Weinig belastend voor mens en milieu
 • De werkzame stof heeft een werkingsduur van tenminste 10 jaar

Indien de aantasting van het hout groter is bestrijden we middels injecteertechnieken. Ook houtwerk dat voorzien is van afwerklagen zoals verf of was komen in aanmerking voor injectie. Na het plaatsen van injectiepluggen injecteren we onder hoge druk. De druk zorgt ervoor dat de bestrijdingsvloeistof tot in de kern van het hout actief is en daarmee alle aanwezige houtaantasters bestrijdt.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.