Wespenbestrijding

Wespen kunnen veel overlast veroorzaken in en rondom huizen en bedrijven. In het voorjaar ontstaan de eerste nesten en deze ontwikkelen zich verder tot in de zomer. Een groot wespennest kan in sommige gevallen zelfs meer dan 5000 individuen bevatten.Vanaf augustus gaan wespen actief op zoek naar voedsel en zoetigheid. Er kan dan een ware plaag ontstaan en in sommige gevallen is wespenbestrijding noodzakelijk om de gezondheid en welzijn van mensen te waarborgen.

Een wespennest in de buurt

Waarschijnlijk is er een wespennest in de buurt als u veel overlast van wespen heeft in uw huis en tuin. Activiteit bij een ventilatieopening van een spouwmuur, onder dakpannen of bij kieren in een muur wijzen vaak op een nest. Door de in- en uitvliegopening(en) van de wespen te volgen kunt u de exacte locatie achterhalen. Als u het nest heeft gevonden laat deze dan voor wat het is. Stop de invliegopening(en) nooit zelf dicht. Vaak werkt dit namelijk averechts; de wespen houden vol totdat ze een andere opening hebben gevonden en gaan zwerven op ongewenste plekken zoals in uw woonhuis of bedrijf. Het is aan te raden om het wespennest vakkundig te laten bestrijden.

Verschillende soorten wespen en bijen

De normale wesp. Deze komt in Europa het meest voor en zorgen voor de meeste overlast. Bestrijding bij overlast is aan te raden.

Graafwespen maken hun nest vaak in de grond. De wespen kunnen niet steken en vormen dan ook geen direct gevaar. Bestrijding is vaak niet nodig.

Hoornaars zijn over het algemeen niet agressief, maar kunnen we pijnlijke steken uitdelen. We gaan alleen over op bestrijding wanneer er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bijen zijn beschermd en nuttige dieren voor de natuur. Bestrijding mag alleen bij gevaarlijke situaties en overlast. In sommige gevallen schakelen we een imker in.

Een wespennest bestrijden

Wespennest bestrijden wespennest verwijderen

Wespennest in huis verwijderen

Wanneer er veel overlast ontstaat is het verstandig om het wespennest te laten behandelen en vervolgens te verwijderen. Een wespennest in huis zelf verwijderen of weghalen kan pas veilig worden uitgevoerd wanneer de activiteit in het nest gestopt is. Het dichtstoppen van de in- en uitvliegopening stopt de activiteit niet. Het kan zelf averechts werken doordat wespen naar andere openingen gaan zoeken in uw huis of gebouw. Doe dit daarom niet en laat dit aan een vakkundige wespenbestrijder over.

Behandeling met wespenpoeder

Onze experts voeren de behandeling uit met professioneel wespenpoeder. De invliegopening van het nest wordt ingespoten met deze klevende, toxische poeder. Wespen nemen dit mee het nest in en geven het door aan de andere wespen. Uiteindelijk worden alle wespen verdelgt. Dit werkt zeer effectief voor zowel beginnende als grote wespennesten en vaak is dit een eenmalige behandeling. Ook nesten in spouwmuren en onder dakpannen zijn op deze manier te behandelen.

Wespennest verwijderen

Na de behandeling met wespenpoeder stopt binnen enkele dagen de activiteit in het nest. Dit komt doordat een groot deel van de wespen zijn verdelgt en doordat de wespenkoningin is gestorven. Doordat de activiteit is gestopt kan het nest veilig worden verwijderd en weggegooid. U kunt dit zelf doen of u kunt het wespennest weg laten halen.

De behandeling van onze vakkundige wespenverdelgers

wespenbestrijding attack ongediertebestrijding

Bij overlast van wespen is het verstandig om vakkundige wespenbestrijding in te schakelen. De wespenbestrijding voeren wij over het algemeen uit met wespenpoeder. Dit is een effectief, toxisch, bestrijdingsmiddel om wespen te verdelgen. De vliegopening van het nest wordt ingespoten met deze poeder. Zowel bij grote als kleine wespennesten is dit een eenmalige actie en werkt dit in de meeste gevallen effectief om 100% van de wespen te verdelgen. In een korte tijd stopt de activiteit en kunt u het wespennest veilig weghalen. Er is dan geen activiteit meer in het nest.

Goedgekeurde bestrijdingsmiddelen
Respect voor voor mens en dier
Rekening houdend met het milieu

Vakbekwame ongediertebestrijders
100% dekking door Nederland
Al 55+ jaar professionele wespenbestrijding
Tevreden klanten door het hele land

Wespenbestrijding inschakelen

attack ongediertebestrijder werkbus bestijding dierplaag

Op korte termijn een afspraak maken
Bij overlast van wespen begrijpen we dat u direct actie wenst. Wanneer u contact opneemt, zorgen we ervoor dat er op korte termijn een specialist bij u op de stoep staat. Onze wespenbestrijders hebben kennis van de leefwijze van wespen en kunnen met minimale middelen een maximaal effect bereiken.

Kosten wespenbestrijding

Onze wespenbestrijders zijn verspreid over het land. Door korte aanrijtijden kunnen wij wespenbestrijding tegen een scherp tarief aanbieden. De kosten zijn afhankelijk van de mogelijkheid tot bestrijding en de hoogte van het nest. In principe moet een eenmalige bestrijding voldoende zijn. Voor de kosten kunt u het beste contact met ons opnemen.

Eenmalige bestrijding met wespenpoeder
Aanpak bij de bron
Direct en snel een afspraak
Al 55+ jaar ervaring met wespenbestrijding

Schakel de meest ervaren specialisten op het gebied van wespenbestrijding in.
Kom snel in actie om verdere overlast te voorkomen!

 ma t/m vrij | 8.00 tot 17.00

Wespenbestrijding bij u in de buurt

Vanuit ons centraal gelegen kantoren in Nederland kunnen we u vaak snel van dienst zijn. Wij hebben een volledige dekking in Noord-Holland en Zuid-Holland. Op zoek naar een wespenbestrijder bij u in de regio? Neem contact met ons op door te bellen naar 085-0218972 of een mail te sturen via het contactformulier.

Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.


Bekijk locatie

    Privacy instellingen

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

    Privacy verklaring | Sluit
    Instellingen