Voorkom schade, bestrijd de zwarte rat

Algemeen
De zwarte rat komt voor in heel Europa. Deze ratten kwamen via de Europese koopvaardijschepen in grote getale als verstekelingen de Europese havens binnen. Tegenwoordig komt de zwarte rat met name voor in veevoederfabrieken, langs waterwegen, in havengebieden en in het midden en oosten van Brabant waar de bio-industrie floreert. De zwarte rat is verspreider van de varkenspest. Een uitstekende klimmer waardoor nesten meestal hoog op daken, boven plafonds en tussen het isolatiemateriaal terug te vinden zijn. De zwarte rat heeft een voorliefde voor verse, zoete vruchten en zaden zoals appels, gekonfijte vruchten, gerst en haver. Maar ook mango’s, tomaten en meloenen zijn prima voedingsmiddelen.

Aanwezigheid zwarte ratten herkennen
Zwarte ratten kunnen flink wat overlast veroorzaken:

  • Knaagschade aan kabels, dakleer/daklood en installaties
  • Vervuiling van voedsel door uitwerpselen en urine
  • Verspreider van diverse ziekten door aanwezigheid van de rattenvlo, deze is verantwoordelijk voor de meeste besmettingsgevallen bij vee

Bestrijding
Zwarte ratten mogen niet worden bestreden met pesticiden. Gelukkig treffen we zwarte rat nauwelijks aan in woningen. Deze knager ook uit andere panden weren? Tref dan goede bouwkundige voorzieningen. Denk aan goed sluitende deuren en smalle ventilatieopeningen. Natuurlijk is goede hygiëne ook van belang. Denk aan de juiste opslag en afvoer van afval, opslag van producten en de algehele hygiëne van de opslagruimten. Een effectief product voor het afdichten van gaten en kieren is MouseShield. Bestrijdingsacties worden uitgevoerd met bestrijdingsmiddelen welke zijn toegelaten door Inspectie Leefomgeving en Transport.

Snel van uw zwarte rattenplaag af? Een bouwkundig advies nodig? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.