Voorkom schade door huismuizen

Algemeen
De huismuis komt al eeuwen in Europa voor. Het dier woont voornamelijk binnenshuis en leeft zowel in de stad als op het platteland. De huismuis zal altijd trachten om zich dicht bij een voedselbron te nestelen. Zo komt het regelmatig voor dat nesten in broden, doosjes eieren of zakken rijst worden aangetroffen. Huismuizen zijn nachtdieren. Deze nieuwsgierige beestjes komen via de spouw op zolders terecht. De ontwikkeling van de huismuis is snel: de vrouwtjes zijn al na 2 maanden geslachtsrijp en produceren in een jaar tijd 8 tot 10 worpen van gemiddeld 6 jongen.

Aanwezigheid van huismuizen herkennen
Huismuizen veroorzaken behoorlijk wat overlast:

 • De uitwerpselen bestaan uit kleine, ronde, donkere keutels
 • Ze verspreiden kenmerkende geuren: muskus en ammonia
 • Huismuizen maken krassende geluiden
 • Deze knagers zijn gek op allerlei soorten materialen, van hout tot plastic
 • Huismuizen hebben 8 tot 10 nestjes per jaar

Bestrijding
Ons devies is ‘voorkomen is beter dan genezen’. Met goede bouwkundige voorzieningen zoals goed sluitende deuren en smalle ventilatieopeningen houdt u huismuizen buiten de deur. Let op: openingen vanaf 5 mm zijn al voldoende om doorheen te komen! Een goede hygiëne (opslag en het verwijderen van afval, de juiste opslag van producten, periodiek schoonmaken van ruimten e.d.) is tevens van belang om de aanwezigheid van muizen tegen te gaan. Een effectief product voor het afdichten van gaten en kieren is MouseShield.

Wij streven ernaar alle ongedierteproblemen op te lossen met respect voor het milieu. Attack richt zich in eerste instantie op het deskundig adviseren van haar klanten. Indien er een bestrijdingsactie moet worden uitgevoerd gebeurt dat uitsluitend met bestrijdingsmiddelen welke zijn toegelaten door Inspectie Leefomgeving en Transport. Onze servicemedewerkers voeren altijd eerst een weringsonderzoek uit, waarbij uw pand nagekeken wordt op eventuele risico’s. Tijdens de bezoeken geconstateerde gaten <2,5 cm worden direct gedicht met Mouseshield en/of staalwol. Aanbevelingen op het gebied van hygiëne en bouwkundige gebreken worden genoteerd in de rapportage, zodat we gericht actie kunnen ondernemen. Denk aan gebruik van muizendepots.

Snel van uw huismuizenplaag af? Een bouwkundig advies nodig? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.