Voorkom ziektes, bestrijd de huiskrekel

Algemeen
De huiskrekel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Azië en Noord-Afrika. Deze krekel voelt zich thuis op warme plaatsen zoals woningen, bakkerijen, hotels, restaurants, inrichtingen en overdekte zwembaden. In de warme zomermaanden is de huiskrekel ook buitenshuis te vinden. Kenmerkend voor de huiskrekel is het tjirpende geluid  dat wordt veroorzaakt door de lokmethode (het langs elkaar strijken van de voorvleugels) van de mannetjes. Huiskrekels zijn 17 tot 20 mm lang. Door hun goed ontwikkelde achterpoten kunnen ze sprongen maken van wel 20 cm ver. Een vruchtbare periode van ongeveer 5 weken kan een productie opleveren van wel 700 tot 1000 eitjes, daarna is er ca. 4 weken geen eiproductie. Huiskrekels zijn lichtschuw en worden dan ook vooral op donkere, warme plaatsen aangetroffen zoals achter verwarmingsbuizen, radiatoren en ovens, in kieren en naden, doorvoeropeningen van leidingen en boven plafonds. Het zijn alleseters met een voorkeur voor zacht plantaardig en dierlijk voedsel zoals groenten, fruit, brood, vlees, etensresten en insecten (ook kannibalisme komt voor). Huiskrekels kunnen zonder voedsel 10 tot 20 dagen overleven.

Aanwezigheid van huiskrekels herkennen
Huiskrekels kunnen flink wat overlast veroorzaken:

  • Het bevuilen van voedsel
  • Het overdragen van ziekteverwekkende bacteriën
  • Geluidshinder door getjirp
  • Het aanrichten van schade aan wol, katoen, zijde en nylon

Bestrijding
Om huiskrekels effectief te kunnen bestrijden moeten eerst de voornaamste broedplaatsen worden opgespoord waarna deze én alle andere mogelijke schuilplaatsen bespoten worden met een insecticide. Deze voor insecten giftige middelen laten op de behandelde plaatsen een residu achter dat zijn werking tot enkele maanden behoudt. Weer huiskrekels door het afdichten van naden en kieren en voorzie ventilatieopeningen van fijn gaas. Zorg verder voor optimale hygiëne. Bewaar levensmiddelen in koele magazijnen of in goed afgesloten voorraadbussen.

Snel van uw huiskrekelplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.