Overlast door spreeuwen

Algemeen
Spreeuwen zijn sociale vogels die zich tijdens de avondschemering in grote aantallen verzamelen op vaste slaapplaatsen. Een dergelijke ‘spreeuwenroest’ kan uit duizenden vogels bestaan en omwonenden veel overlast veroorzaken. Spreeuwen zijn middelgrote vogels die zich in natuurlijke holtes in bomen, maar ook in nestkasten en holtes in gebouwen nestelen. In het najaar komen vanuit Noord- en Midden-Europa veel spreeuwen naar Nederland. Deze synchroon zwenkende zwermen vormen een spectaculair schouwspel.

De spreeuw is de kwajongen onder de vogels: erg beweeglijk, brutaal en agressief. De spreeuw verjaagt zonder problemen andere vogels van de voerplaats. Spreeuwen worden vaak als plaag beschouwd. Ze vervuilen gebouwen met hun uitwerpselen.

Bestrijding
De spreeuw is een beschermd diersoort. Daarom mogen er alleen preventieve maatregelen worden genomen. Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende vogelwering. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.