Zilvervisjes te lijf!

Algemeen
Het zilvervisje houdt van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Nieuwbouwhuizen zijn populair, omdat er nog jaren veel vocht uit beton en hout verdampt. Maar ook vloeren van huizen in een gebied met een hoog grondwaterniveau, douche- en badruimtes, ruimtes met condensdrogers en keukens zijn populair. Het papiervisje kan daarentegen goed tegen droogte en is daarom vaak te vinden in boekenkasten en in dozen op zolder. Ook kledingkasten zijn aantrekkelijk voor dit familielid van het zilvervisje. Zilvervisjes en papiervisjes kunnen via leidingdoorvoeren en openingen in spouwmuren bij de buren op bezoek gaan. Deze reislustige types reizen graag mee vanuit een hotel of vakantiehuis en verplaatsen zich ook gemakkelijk via postpakketten. De aanwezigheid van zilvervisjes heeft niets met hygiëne te maken. Eigenlijk is de hedendaagse isolatiewaarde van woningen de boosdoener. Het realiseert een hoge luchtvochtigheid en daarmee een prima habitat voor dit ongedierte.

Aanwezigheid van zilvervisjes herkennen
Alleen in grote hoeveelheden zijn zilver- en papiervisjes schadelijk:

  • Schade aan boeken, behang en schilderijen
  • Schade aan kleding, tapijten enzovoort
  • Onhygiënisch i.v.m. aanwezigheid in keukens

Bestrijding
Kunt u de zilvervisjes niet de baas? Bel Attack! Wij bestrijden zilver- en papiervisjes met het soort pesticide geschikt voor uw situatie. Daarna bent u aan zet, want zilvervisjes kunnen terugkeren. Voorkom dit door het hanteren van een lage binnentemperatuur en door goed te ventileren om hiermee de luchtvochtigheid te verlagen. Daarnaast adviseren wij naden en kieren af te dichten en optimale hygiëne na te streven.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.