Tapijtkevers bestrijden

Algemeen
Anders dan de naam doet vermoeden heeft de tapijtkever weinig of niets met vloerbekleding te maken. De volwassen variant is namelijk ongevaarlijk. De larven van tapijtkevers kunnen echter aan wollen stoffen, vloerbedekking en andere producten van dierlijke oorsprong aanzienlijke schade aanrichten. Tapijtkevers komen overal in Nederland voor. De larven van de tapijtkever zijn aaseters en vinden hun voedsel meestal in (verlaten) vogelnesten. De volwassen kever wordt 's zomers vaak op bloemen aangetroffen, waar deze zich voedt met stuifmeel en honing. Een enkele in huis voorkomende kever is doorgaans een toevalstreffer. Toch overlast in huis? Met Attack is de plaag snel bestreden!

Bestrijding
Voorkom vogelnestjes onder dakpannen en daarmee de aanwezigheid van tapijtkevers en hun larven. Zorg ervoor dat naden en kieren gedicht worden. Bestrijding vindt plaats door alle bronnen waar larven worden aangetroffen te behandelen met een residueel werkend insecticide. Denk hierbij vooral aan plinten, naden en kieren en onder de randen van de vloerbedekking. Het is aan te bevelen voor de behandeling zeer grondig te stofzuigen, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen.

Een tapijtkeverplaag kan zeer hardnekkig zijn waardoor het soms nodig is de behandeling na 8 weken te herhalen. Snel van uw tapijtkeverplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.