Springstaarten bestrijden

Algemeen
Springstaarten zijn zeer kleine insecten, zelden groter dan 5 mm. Ze hebben hun naam te danken aan het feit dat vrijwel alle soorten beschikken over een gevorkt apparaat aan het achterlijf waarmee ze in staat zijn grote sprongen te maken. Springstaarten leven vooral op plaatsen waar een hoge relatieve luchtvochtigheid heerst. Ze voeden zich met rottend plantaardig materiaal, maar ook met mos, algen en schimmels.

Aanwezigheid van sprintstaarten herkennen
Springstaarten zijn erg klein maar wel met het blote oog waarneembaar. Springstaarten zijn onschadelijk voor mens en dier. Toch kan overlast optreden. Denk aan aanwezigheid in huis.

Bestrijding
Wanneer in gebouwen overlast wordt ondervonden van springstaarten zal men de ontwikkelingsplaats moeten opsporen. Een drietal mogelijke ontwikkelingsplaatsen zijn:

  • in de strooisellaag van de tuin, eventueel langs de gevel van het gebouw, in mosbegroeiing op gevels of (vooral) op dichtbij staande zware bomen
  • op platte daken en in dakgoten. Vooral als er periodiek water blijft staan en er alg- of mosgroei optreedt is dit een ideale ontwikkelingsplaats voor deze insecten
  • in huis, als de atmosfeer bijvoorbeeld vanwege de aanwezigheid van zeer veel planten erg vochtig is, kan men ze in bloempotten aantreffen

De beste bestrijding bestaat uit het weren van deze insecten. Direct van uw springstaartplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen meteen actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.