Pissebedden bestrijden

Algemeen
Pissebedden zijn vrij platte, ovale dieren. Zij zijn voorzien van relatief grote antennen en hebben 7 paar poten. De dieren zijn grijs van kleur, ook wel geelachtig of paarsbruin en tot ongeveer 1,8 cm lang. Pissebedden leven gewoonlijk in het vrije veld onder stenen, onder de schors van bomen, onder afgevallen bladeren, in vermolmd hout, enzovoort. Omdat het nachtdieren zijn, treft men ze vooral aan op donkere plaatsen. Pissebedden kunnen ook voorkomen in vochtige kelders en opslagplaatsen waar plantaardig materiaal te vinden is.

Aanwezigheid van pissebedden herkennen
Pissebedden zijn met het blote oog waarneembaar en komen voor in heel Nederland. Pissebedden zijn alleen schadelijk als ze in grote aantallen in kassen en groentetuinen voorkomen. Het aanvreten van planten ligt dan op de loer.

Bestrijding
Het komt regelmatig voor dat pissebedden woningen, caravans of tenten binnendringen, vooral als het buiten erg droog is. Ze hopen binnenshuis geschikte leefomstandigheden (voornamelijk vocht) te vinden. Omdat de verblijfplaatsen van deze dieren in de directe omgeving van huizen meestal bestaan uit compost- of mesthopen en hopen tuinafval is het van belang dat deze worden opgeruimd. Om het binnendringen van de woning tegen te gaan doet men er verstandig aan doorgangen als luchtroosters te voorzien van fijnmazig gaas. Zorg er verder voor dat kieren en spleten gedicht worden. Zorg bij vochtige plaatsen in huis (kelders) voor voldoende ventilatie om aanwezigheid van pissebedden te voorkomen.

Snel van uw pissebeddenplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.