Oorwormen bestrijden

Algemeen
Hoewel de naam van dit insect anders doet vermoeden, is de veronderstelling dat de oorworm in de oren van mensen kruipt niet juist. Oorwormen zijn volkomen onschadelijk voor de mens. De oorworm is 10-14 mm lang en glanzend bruin. Karakteristiek is een tangvormig orgaan aan het achterlijf. Deze tang wordt voornamelijk gebruikt als verdedigingswapen. De oorworm is te vinden onder afval, onder stenen, in composthopen, onder oude planken en dikwijls in bloemen, vooral die van de dahlia. Het dier voelt zich het best bij temperaturen tussen 26°C en 33°C. Merkwaardig is dat bij de oorwormen broedzorg voorkomt. Na deze periode is het wijfje doorgaans zeer verzwakt en sterft meestal spoedig waarna ze door haar eigen broed wordt opgegeten.

Aanwezigheid van oorwormen herkennen
Oorwormen zijn met het blote oog waarneembaar en komen voor in heel Nederland. We hebben niets te vrezen van deze dieren, integendeel! Oorwormen houden erg van bladluizen en mijten. Om die reden worden ze, net als lieveheersbeestjes, veelal ingezet door fruittelers en tuinders voor het bestrijden van luizenplagen.

Bestrijding
Toch kunnen oorwormen overlast veroorzaken. Bij droog weer verkassen deze kruipers vaak naar woningen, caravans en tenten waar de voor de oorworm noodzakelijke luchtvochtigheid heerst. Door het dichten van spleten en kieren kunt u oorwormen weren. Denk ook aan het afsluiten van ventilatieopeningen met een rooster of gaas. Zorg voor een goede hygiëne: ruim composthopen in de buurt van uw woning op. Wanneer u veel overlast van oorwormen ondervindt roep dan de hulp van Attack in. Wij hebben ruim ervaring met het bestrijden van oorwormen en hanteren de methode die het best bij uw situatie past.

Snel van uw oorwormenplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.