Bescherm hout tegen de bonte knaagkever

Algemeen
Deze schadelijke kever, ook wel grote houtworm genoemd, ziet er niet alleen bont uit, hij máákt het ook bont. Geen enkele loofhoutsoort is veilig voor zijn knaagtanden. In het begin van de lente komen volwassen kevers uit het hout tevoorschijn op zoek naar een partner. Soms vindt de paring in het hout plaats (wat de opsporing niet vergemakkelijkt i.v.m. het ontbreken van uitvliegopeningen). De vrouwtjes zetten de eitjes af op wat vochtiger hout. De larven eten namelijk enkel hout dat is aangetast door bepaalde schimmels. De larven verblijven tot een paar jaar in het hout. Ze vreten grillige gangen met als gevolg poreus wordend en in stevigheid afnemend hout.

Aanwezigheid van de bonte knaagkever herkennen
Zeker weten of u last heeft van bonte knaagkevers? Typische kenmerken van aanwezigheid van deze knagers zijn:

 • Uitvliegopeningen van 2-3,5 millimeter doorsnede
 • Licht, korrelig boormeel

Bestrijding
De bonte knaagkever houdt zich graag op in de kern van het hout waar hij ernstige constructieve schade aanbrengt. Daarom is het bestrijden van de kever middels een oppervlaktebehandeling niet afdoende. Het is noodzakelijk het houtwerk rondom een actieve aantastingzone met een bestrijdingsmiddel te injecteren. Na het plaatsen van injectiepluggen injecteren we de vloeistof onder hoge druk. De druk zorgt ervoor dat de bestrijdingsvloeistof tot in de kern van het hout actief is en daarmee alle aanwezige houtaantasters bestrijdt.

De vloeistof heeft de volgende eigenschappen:

 • Uiterst effectief, zowel curatief als preventief
 • Weinig belastend voor mens, dier en milieu
 • De werkzame stof heeft een werkingsduur van tenminste 10 jaar

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.