Voorkom schade door veldmuizen

Algemeen
Veldmuizen zijn bruin tot grijsbruin, leven voornamelijk buiten en richten daar dan ook flink schade aan. Per jaar werpen wijfjes 5 á 6 keer zo’n 5 tot 6 jongen. Goed voor 25 tot 36 extra kleine vandalen dus. De veldmuis is een goede graver die zijn tijd graag doorbrengt op droge, zonnige plaatsen. Veldmuizen eten graangewassen, bollen, aardappelen, kool en wortels. In boomrijke omgevingen eten ze ook boomschors. De holen waarin ze leven graven ze zelf. Meestal horizontaal, maar het komt ook voor dat deze soms loodrecht of schuin omlaag worden gegraven, met soms wel een diepte van 60 cm. 

Aanwezigheid van veldmuizen herkennen
Zeker weten of u last heeft van veldmuizen? Typische kenmerken van aanwezigheid van veldmuizen zijn:

  • Knaagschade, aan de bast of aan de voet van jonge bomen
  • Schade aan weilanden, de zogeheten looppaadjes
  • Schade aan boomgaarden
  • Overbrengen van modderkoorts

Bestrijding
Alleen door het treffen van goede bouwkundige voorzieningen, zoals perfect sluitende deuren en het realiseren van smalle ventilatieopeningen kan men veldmuizen buiten de deur houden. Let op: openingen vanaf 5 mm zijn al voldoende om doorheen te komen! Een effectief product voor het afdichten van gaten en kieren is MouseShield. Ook een goede hygiëne (opslag en het verwijderen van afval, de juiste opslag van producten, periodiek schoonmaken van ruimten e.d.) is van belang om de aanwezigheid van muizen tegen te gaan. Daarnaast adviseert Attack gras en beplanting kort te houden en slootkanten regelmatig te maaien. Zo voorkomt u dat muizen zich daar vestigen.

Snel van uw veldmuizenplaag af? Een bouwkundig advies nodig? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.