Voorkom schade door spitsmuizen

Algemeen
Aparte jongens die spitsmuizen. Het zijn namelijk geen knaagdieren, maar insecteneters. Spitsmuizen hebben een sterk glanzende vacht en zijn meestal grijs tot grijsbruin van kleur. Spitsmuizen zijn vlugge, beweeglijke diertjes die zowel overdag als ’s nachts actief zijn. Door hun hoge metabolisme en in verhouding grote lichaamsoppervlakte verbranden zij opgenomen voedsel zeer snel en moeten ze vrijwel voortdurend eten om in leven te blijven. Ze voeden zich hoofdzakelijk met kleine, ongewervelde dieren zoals insecten en insectenlarven, wormen, slakken en spinnen. Spitsmuizen leven meestal in zelf gegraven holen, maar maken ook wel gebruik van oude muizen- of mollengangen. Ze geven de voorkeur aan een leefomgeving met een ruige vegetatie waar voor hen veel prooidieren en schuilplaatsen te vinden zijn. In strenge winters kunnen spitsmuizen ook wel binnenshuis aangetroffen worden. 

Aanwezigheid van spitsmuizen herkennen
Door de grote hoeveelheden insecten en andere schadelijke dieren die ze dagelijks verorberen zijn spitsmuizen voor de mens zéér nuttige dieren. Toch ligt overlast op de loer:

  • Stank vanwege de uitstoot van muskusgeur
  • Lawaai, ze vestigen zich vaak boven plafonds
  • Spitsmuizen poepen grote hopen liefst tegen de muur

Bestrijding
Allen door het treffen van goede bouwkundige voorzieningen, zoals perfect sluitende deuren en het realiseren van smalle ventilatieopeningen kan men spitsmuizen buiten de deur houden. Let op: openingen vanaf 5 mm zijn al voldoende om doorheen te komen! Een effectief product voor het afdichten van gaten en kieren is MouseShield. Ook een goede hygiëne (opslag en het verwijderen van afval, de juiste opslag van producten, periodiek schoonmaken van ruimten e.d.) is van belang om de aanwezigheid van spitsmuizen tegen te gaan.

Snel van uw spitsmuizenplaag af? Een bouwkundig advies nodig? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.