• /

Wetswijziging m.b.t. Integrated Pest Management

Staatssecretaris Atsma heeft de Tweede kamer op 27 oktober 2011 geïnformeerd dat Integrated Pest Management als basis dient in de Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (voorheen VROM inspectie) heeft samen met de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit en de Arbeidsinspectie aangekondigd dat zij zullen controleren in hoeverre biociden volgens de geldende voorschriften en gebruiksaanwijzingen wordt toegepast.

Recent heeft men geconstateerd dat vooral gebruiksaanwijzingen veelal niet juist worden gevolgd met bestuurlijke boetes tot gevolg.

Wat betekent dit voor u als klant?
Niet zo heel veel, Attack werkt al vele jaren volgens het IPM principe. Wat er gaat veranderen is dat we zoals voorgeschreven preventief geen toxische lokazen meer mogen uitzetten. De doosjes moeten worden voorzien van een non-toxisch lokaas ter monitoring. Als er vraat wordt geconstateerd, of er andere aanwijzingen zijn welke duiden op aanwezigheid van plaagdieren, zal de non-toxische stof worden vervangen door toxisch, totdat de overlast weer weg is. Zolang er toxische stof in de lokaasdepots zit zal de bezoekfrequentie worden verhoogd zoals wettelijk voorgeschreven.

Juni 2014 inspectieresultaten NVWA lunchrooms
Vanaf juni 2014 maakt het NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) de resultaten bekend van de controles welke zijn uitgevoerd in de lunchrooms door heel Nederland. De NVWA beoordeelt de lunchrooms op de juiste omgang met voedsel, hygiëne en ongediertewering. Voldoet niet aan deze regels krijgt u de kleur oranje of rood. Voor meer informatie zie de website van het NVWA.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.