Eilandjes in zwemplas gesloten wegens ratten

ARNHEM - De eilandjes in recreatieplas Strandpark Slijk-Ewijk in Gelderland zijn donderdag gesloten voor zwemmers en zonnebaders. Op de eilandjes zijn holen en uitwerpselen van ziekmakende bruine ratten aangetroffen. De beheerder van de plas haalt mensen die het verbod negeren van de landjes af. Zij riskeren een boete.       

De provincie Gelderland ontraadt zwemmen in de hele door campings en bungalowparken omzoomde zandwinplas. Twee jongens hebben in Slijk-Ewijk al de ziekte van Weil opgelopen. Deze infectieziekte kan heel ernstig en zelfs fataal verlopen zonder tijdige behandeling. De jongens zijn volgens een provinciewoordvoerster weer beter.

De ziekte van Weil wordt overgedragen door bruine ratten. Wie besmet raakt, krijgt na enige tijd hoge koorts en griepachtige verschijnselen. Na een paar dagen ontstaat geelzucht en kunnen lever, nieren en milt aangetast raken. De ziekte van Weil moet aangegeven worden. Huisartsen in de Betuwe en de regio Arnhem-Nijmegen zijn gewaarschuwd om op symptomen van Weil te letten.

De beheerder van het strandpark neemt in overleg met de GGD en de provincie tal van maatregelen tegen de ratten. Alle fruit- en notenbomen op de eilandjes worden gekapt en braamstruiken zijn weggehaald. Gevallen fruit wordt opgeraapt en prullenbakken worden leeggehaald en gedesinfecteerd. Ook speeltoestellen rond de hele plas worden dagelijks schoongemaakt. Rond het hele gebied zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Bron; website Telegraaf d.d. 06-08-2015

 

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.