Metselbijen

 Algemeen
Metselbijen danken hun naam aan hun gewoonte om bevochtigde aarde te gebruiken bij de bouw van hun broedcellen. Vrouwtjes van deze soort bouwen hun nesten in langwerpige holle ruimten zoals open voegen, gaten in kozijnen, verlaten holletjes en boomstronken. In deze ruimten beginnen ze achteraan met een kleine ruimte die ze vullen met stuifmeel en nectar waarin vervolgens het eitje wordt gelegd. Daarna metselen ze deze ruimte dicht waarna het volgende eitje op dezelfde manier wordt gelegd. Zo metselen en bouwen ze door tot de hele ruimte is gevuld. De eitjes die zijn gelegd komen na enkele dagen uit en na enkele verpoppingen (voor de winter) komen de nieuwe metselbijen uit. Deze metselbijen blijven tot na de winter in het nest.

Bestrijding
Metselbijen staan bekend om hun vredelievend gedrag en zijn dus geen enkel probleem voor de mens. Daarbij zijn ze net als ‘gewone’ bijen ontzettend nuttig voor de bestuiving van bloemen. Bestrijding is hiermee niet nodig en, gezien de solitaire levensstijl, zelfs onmogelijk.

Twijfelt u over de bijensoort? Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.