Limonadewespen bestrijden

Algemeen
Onder limonadewespen vallen de gewone en de Duitse wesp. De meest voorkomende soorten in Europa. De populatie bestaat uit de werksters (10-15 mm lang), koninginnen (20 mm) en darren (15 mm). Op de zijkant van de kop van deze soort bevinden zich grote facetogen. Het wespennest en de raten worden gemaakt van zacht hout en andere vezels. In het voorjaar legt de koningin in elk van de cellen tussen de raten een eitje, de daaruit komende larven worden door haar gevoed. Zodra volgroeid spint de larve een papierachtig deksel over de opening van de cel. Na verpopping komen de werksters (onvruchtbare wijfjes) tevoorschijn om zorg te dragen voor de voeding van de koningin en de overige larven én de verdere uitbouw en verdediging van het nest. In augustus komen de darren en koninginnen uit het nest om te paren. Darren sterven snel na de daad. Bij het optreden van de eerste nachtvorst sterven ook de werksters. De jonge (bevruchte) koninginnen overwinteren op een beschutte plaats.

Bestrijding
Laat de bestrijding van limonadewespen over aan onze medewerkers. Zij hebben kennis van de leefwijze van de wesp en kunnen met minimale middelen een maximaal effect bereiken zonder ongewenste bijwerkingen voor mens en milieu. Stop de invliegopeningen nooit zelf dicht! Met Attack bent u snel, professioneel en zonder overlast gegarandeerd van het wespennest af. Wij spuiten een poedervormig contactgif in de invliegopeningen van het nest. De werksters nemen het gif aan hun pootjes mee het nest in en zorgen ervoor dat de koningin en de larven hier ook mee in aanraking komen. U bent gegarandeerd van de overlast af.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.