Hoornaar bestrijden

Algemeen
De hoornaar is groter en ten opzichte van de mens vriendelijker dan de meeste wespensoorten. Hoornaars steken alleen als ze bekneld raken of aangeraakt worden. De hoornaar heeft een gele en zwarte dwarstekening op het achterlijf en 1,7 tot 2,8 cm lang. Op de zijkant van de kop van deze soort bevinden zich grote facetogen. Hoornaars ondergaan een volledige gedaanteverwisseling. Eind april worden de eitjes afgezet in eicellen. De transformatie van ei tot volwassen hoornaar duurt 3 tot 5 weken. In augustus komen de darren en jonge koninginnen uit het nest om te paren. Darren sterven snel na de daad. Hoornaars kunnen schadelijk zijn voor bijenhouders, ze steken de bijen dood en zuigen de honing uit hun maag. Ze leven ook van rupsen en spinnen die ze uitzuigen om hun larven te voeden.

Bestrijding
Laat de bestrijding van hoornaars over aan onze medewerkers. Zij hebben kennis van de leefwijze van de wesp en kunnen met minimale middelen een maximaal effect bereiken zonder ongewenste bijwerkingen voor mens en milieu. Stop de invliegopeningen nooit zelf dicht! Met Attack bent u snel, professioneel en zonder overlast gegarandeerd van het wespennest af. Wij spuiten een poedervormig contactgif in de invliegopeningen van het nest. De werksters nemen het gif aan hun pootjes mee het nest in en zorgen ervoor dat de koningin en de larven hier ook mee in aanraking komen. U bent gegarandeerd van de overlast af.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.