Bijen de baas

Algemeen
De meest voorkomende bij is de honingbij. Deze is bruin met een donker achterlijf en heeft een bruingeel behaard borststuk. De bij leeft in kolonieverband (staten) en kent een volkomen gedaanteverwisseling. Na bevruchting van de koningin in de herfst verjagen of doden de werksters de mannetjes. De rest van het bijenvolk overwintert. In de zomer ontwikkelen de jonge koninginnen het nest. De oude koningin gaat met maximaal de helft van het volk zwermend op zoek naar een nieuwe nestplaats. Bijen en hommels zijn uiterst nuttige insecten die landbouwgewassen zoals appels en aardbeien bestuiven. Zonder bijen zou de voedselproductie van de mens ernstig in de problemen komen.

Meer dan de helft van de circa 350 bijensoorten in Nederland wordt op dit moment met uitsterven bedreigd en staat daarom op de Rode Lijst. Wij adviseren dan ook bijen en hommels niet te bestrijden als ze geen direct risico voor u of uw omgeving opleveren.

Bestrijding
Ondervindt u overlast van een bijennest en kan een imker u niet verder helpen? Attack staat voor u klaar! Laat de bestrijding van bijen over aan onze medewerkers. Zij hebben kennis van de leefwijze van de bij en kunnen met minimale middelen een maximaal effect bereiken zonder ongewenste bijwerkingen voor mens en milieu. Stop de invliegopeningen nooit zelf dicht! Met Attack bent u snel, professioneel en zonder overlast gegarandeerd van het bijennest af. Wij spuiten een poedervormig contactgif in de invliegopeningen van het nest. De werksters nemen het gif aan hun pootjes mee het nest in en zorgen ervoor dat de koningin en de larven hier ook mee in aanraking komen. U bent gegarandeerd van de overlast af.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.