Rijstmeelkever bestrijden

Algemeen
Deze 4 mm grote kastanjebruine kevertjes worden aangetroffen in en bij plantaardige producten, vooral graanproducten. Rijstmeelkevers hebben een voorkeur voor een temperatuur van 30°C en kunnen zich het hele jaar voortplanten. In graan treden rijstmeelkevers vooral op als secundaire beschadigers, nadat primaire aantasters zoals graanklanders het graan min of meer hebben verbrokkeld. Zowel de kevers als hun larven leven tussen opgeslagen voorraden. In lege opslagplaatsen voeden ze zich met achtergebleven resten in naden van de vloer of in het pleisterwerk.

Aanwezigheid van rijstmeelkevers herkennen
De voornaamste schade die veroorzaakt wordt door rijstmeelkevers is verontreiniging. Ook vertonen aangetaste voorraden de neiging tot schimmelen en kunnen ze een muffe tot zure geur krijgen.

Bestrijding
Wij raden aan aangetaste voorraden weg te gooien en de vuilniszak direct buiten te zetten. Kasten en planken goed stofzuigen en schoonmaken. Wees secuur: insecten kunnen langdurig overleven dankzij voedselresten die in naden of kieren zijn achtergebleven.

Direct van uw rijstmeelkeverplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.