Duizendpoten verjagen

Algemeen
Duizendpoten hebben een groot aantal poten, maar beslist geen duizend. Duizendpoten zijn actieve rovers en voeden zich voornamelijk met insecten, kleine slakken en wormpjes. Het lichaam is langgerekt en bestaat uit vele segmenten. Ieder lichaamssegment draagt één paar poten. Wanneer duizendpoten binnenshuis voorkomen is dit over het algemeen te wijten aan een te hoge luchtvochtigheid. Duizendpoten verschansen zich graag in het vochtige riet van rieten dakbedekkingen, maar ook een aardappelkistje in de kelder is een prima verblijfplaats.

Aanwezigheid van duizendpoten herkennen
Duizendpoten zijn over het algemeen niet hinderlijk. Alleen wanneer zij in grote aantallen in groentetuinen, tuinderijen of kassen aanwezig zijn, kunnen zij vraatschade aan planten aanrichten.

Bestrijding
Bij de bestrijding van duizendpoten dient in de eerste plaats de eventuele besmettingshaard te worden opgeruimd. Verwijder tevens rottend organisch materiaal als afgevallen blad uit dakgoten en van daken waarmee prooidieren uit beeld raken. Voorkom de aanwezigheid van duizendpoten tevens met het droogmaken van hun favoriete vertrekken. Zorg voor voldoende ventilatie in de zomer en stook de verwarming flink op in herfst en winter. Eventueel kunnen kieren worden gedicht.

Snel van uw duizendpotenplaag af? Bel Attack. Wij ondernemen direct actie.

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

  • Neem contact op
  • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
  • Bel mij terug
    Velden met een * zijn verplicht
  • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.