Bescherm hout tegen de boktor

Algemeen
De boktor is een van de meest schadelijke hout vernielende insecten. Dit insect tast bij voorkeur naaldhout aan. De huisboktor is 1 tot 2,5 cm lang en bruinzwart van kleur. Kort na de paring in het voorjaar legt het wijfje tot wel 200 eitjes in naden en spleten. Een paar weken later zoeken de uitgekomen larven beschutting in het hout. Larven houden zich 4 tot 5 jaar op in het hout en kunnen houten draagconstructies, steunbalken en dakbeschotten ernstig beschadigen met hun boorgangen. Uiteindelijk verpoppen de larven zich dicht onder de oppervlakte van het hout waarna de cyclus zich opnieuw voltrekt.

Aanwezigheid van de boktor herkennen
Zeker weten of u last heeft van boktorren? Typische kenmerken van aanwezigheid van boktorren zijn:

 • Aanwezigheid van grote uitvliegopeningen (6-9 mm)
 • Constructieve schade aan houtwerk

Bestrijding
Bij de bestrijding van de boktor is het van belang alle schuilplaatsen van de boktor op te sporen. Tijdens het bestrijden wordt vooral gelet op de boorgangen (blazen) welke zich vlak onder het houtoppervlak bevinden. Attack krabt alle aantastingen uit en verwijdert het boormeel en stof van de te behandelen houten delen zodat de vloeistof het hout optimaal kan binnendringen. De vloeistof heeft de volgende eigenschappen:

 • Uiterst effectief, zowel curatief als preventief
 • Weinig belastend voor mens, dier en milieu
 • De werkzame stof heeft een werkingsduur van tenminste 10 jaar

Na behandeling moet het hout goed droog zijn voordat het weer beschilderd kan worden. Indien de aantasting van het hout groter is (doordat de boktor dieper in het hout zit) bestrijden we middels injecteertechnieken. Ook houtwerk dat voorzien is van afwerklagen zoals verf of was komen in aanmerking voor injectie. Na het plaatsen van injectiepluggen injecteren we de vloeistof onder hoge druk. De druk zorgt ervoor dat de bestrijdingsvloeistof tot in de kern van het hout actief is en daarmee alle aanwezige houtaantasters bestrijdt.

Professionele hulp nodig? Bel Attack!

Download hier onze brochure betreffende dierplaagbeheersing. Direct hulp nodig? Bel kosteloos naar 0800-0242000 of laat een bericht achter via bel mij terug.

 • Neem contact op
 • Bel ons gratis op 0800 024 20 00
 • Bel mij terug
  Velden met een * zijn verplicht
 • Of stuur ons een email
Leer meer over ongedierte!
Ik wil meer weten over:
Bekijk oplossingen
Op zoek naar een adviseur?
Bekijk ons werkgebied:
Bekijk locatie

Nieuws

Oplossing voor bedrijven Oplossing voor bedrijven Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing. Bent u particulier? Attack biedt voor elk soort ongedierte een effectieve oplossing.